(1397/12/13، 06:54 صبح)hamid5700 نوشته است: (1397/12/12، 02:02 عصر)boon نوشته است: (1397/12/12، 01:05 صبح)hamid5700 نوشته است: خیلی عالی و مفید، ممنون
همه این نکات رو ثبت می کنم ایشالا به کار بیاد
فکر کنم روی انتشار بازی در ایران تمرکز کنم فعلا بهتر باشه
هر چند بازار بازی ایران خیلی داغونه و حتی غولهای بازیسازی هم صداشون دراومده
سلام. پلتفرم هدفتون چی هست ؟
اگه پی سی هست که فعلا هموتجور که گفتید بازار داغونه اما اگه اندرویده که ایران خیلی بازار بکر و با پتانسیل بالایی داره تو این زمینه.
سلام و ارادت
در حال حاضر اندروید فقط، ا
اما نیم نگاهی به PS4 و PC هم دارم .
من هنوز بازی منتشر نکردم، اما با تیمهایی در تماس هستم که کارشون هم خوبه ولی به نتیجه نرسیدن.
به همین خاطر دارم روی بازارهای خارج از ایران فکر می کنم، مثلاً با یک دوستی که مترجم ترکی هست یک بازی به زبان ترکی و نزدیک به فرهنگ ترکیه میخوایم بسازیم .
توی ایران بازیهای کلمه ای خیلی مد شده و همه روی گوشی نصب دارن، سبکی که مورد علاقه من نیست
ولی شاید یه روزی منم کلمه ای بسازم 
سلام حمید خان.
لازم نیست حتما با جریان آب شنا کنید. الان همه ی استدیو ها یه بازی کلمه ای ساختن ولی هیچکدوم نتونستن موفقیت باقلوا یا آمیرزا رو تکرار کنن. تو ایران اینجوریه که تا یه بازی محبوب میشه شروع میکنن مشابه اش رو میسازن. یه مدت موتوری سر زبونا بود همه بازیای لات و لوتی میساختن. یمدت ۴۱۱۴۸ رو همه کلون میکردن. الآنم نوبت بازیای کلماتیه.
بالا هم که اشاره کردم بازار اندروید ایران بکره یعنی همین. یعنی شما با یه بازی استاندارد که از همه نظر تو سطح خوب ( توجه کن خوب نه عالی ) باشه میتونی قوانین رو به هم بریزید و سود زیادی بکنی.
یه سری استدیوها هستن که دست رو هر بازی ای بزارن اون بازی پرفروش میشه. مثال بخوام برات بزنم استدیو تاد. بازی اولشون فروت کرفت رو فکر کنم همه بشناسن. یه بازی کارتی با گرافیک معمولی بود که خدا میدونه چند میلیارد تومان درآمدزایی داشت. الان هم بازی پرسیتی رو دارن که یه بازی شهرسازی هست و الان پرسیتی هم جزو پرفروش های کافه بازاره و جزو لیست پرفروشهای کافه بازار بودن یعنی درآمد چند ده میلیونی در ماه. خب این موفقیت از کجا میاد ؟ تاد مهره مار داره ؟ اینا همش از تجربه و آزمون و خطاست بدست اومده.
ببین بازی موبایل با پی سی فرق داره. شما بازی پی سی رو میسازی تموم میشه شاید بعد از انتشار یکی دو تا پچ هم بدی برای بهینه سازی و رفع باگ. اما بازی اندروید دو قسمته. یکی قبل از انتشار که باید خود بازی رو بسازی. و بعد از اون تازه کار مهم شروع میشه یعنی زنده نگه داشتن بازی.
این زنده نگه داشتن بازی خودش یه جور دانشه. و همش درباره آماره. مهمه که آمار کاربرانت رو داشته باشی. باید رفتارهاشون رو آنالیز کنی. بزار یه مثال بزنم: یه بازی آفلاین داری. بعد یه مدت یه آپدیت میدی توش لیدربرد میزاری. میبینی عه! فروش بازی بهتر شد. چرا؟ چون حس رقابت تو بازیکنا بوجود اومد. خب شروع میکنی به فکر کردن درباره اینکه چطور حس رقابت رو به بالاترین حد برسونی. یه آپدیت توپ میدی بیرون که خیلی روش کار کردی و لیگ های مختلف رو به بازیت اضافه میکنی. خوشحالی و مطمئنی میترکونه ولی میبینی که برخلاف انتظار طبق آمار درآمدت کمتر شده ! نه چرا؟ یه بررسی میکنیم میبینی جایزه های لیگ بیش از حد زیادن! پس یه آپدیت میدی جایزه هارو بالانس میکنی و درآمد بهتر میشه. و همینجور تا آخر بازی رو زنده نگه میداری. هم بازیکنا راضین هم شما درآمدتو داری. این مثالی که من زدم خیلی ساده ست و برای درک بهتر موضوع بود. این بحث تخصصیه و یسری پارامترها هست که تو تحلیل رفتار کاربرا خیلی مهمه. تو این زمینه کالج تپسل یسری مقاله خوب منتشر کرده که پیشنهاد میکنم حتما بخونی.
در آخر هم بزارید یکم از درآمدا حرف بزنیم روحیه بگیریم. :

از مدیر استدیو کوییز آو کینگز درآمد رو که پرسیدن گفت : سود کلی ما چیزی حدود ۴۰۰ میلیون در ماهه که بعد از کسر سهم بازار میشه چیزی حدود ۳۰۰ میلیون سود خالص در ماه.
از سازنده های بازی آمیرزا که درآمد رو پرسیدن گفتن : درآمد مون در حدی هست که بتونیم ماهانه به سی نفر حقوق بدیم و چندتا پروژه ی هزینه بر دیگه رو هم جلو ببریم. با یه حساب سرانگشتی بازم به همون رقم ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون ماهانه میرسیم.
من متاسفم از اینکه سهم کانستراکت ۲ تو این بازار خیلی پایینه یا اصلا وجود نداره. تنها بازی که من میدونم تو درآمد کلی از صدمیلیون گذشته بازی نبرد فرماندهان بود که اونم خیلی زود محو شد بخاطر تحلیل نادرست رفتار کاربرا و اینکه کلا سازنده به حرف کاربرا گوش نمیکرد.
خیلی بحث ها تو این انجمن شد که بریم سمت یونیتی اون بهتره و ... خیلیا هم رفتن سمت یونیتی. اما هنوزم که هنوزه ما بازی ای از اونا ندیدیم. خیلی از بازیای پرفروش بازار هسته ی گیم پلی ساده ای دارن که با کانستراکت هم میشه ساخت اما مهم تر از اون شناخت کاربرا و داشتن یه طرح تجاری خوبه. اینجوری فرقی نداره با چه انجینی بازی میسازی مهم اینه که درآمد خوبی خواهی داشت.
خیلی حرف زدم ولی امیدوارم کمک کرده باشم.