موضوعها: 284
سپاسها: 544
1602 سپاس گرفتهشده در 917 ارسال
اقا مصطفی عزیز خوش اومدید . میشه بگید چطور میشه پابلیشر هارو پیدا کرد و باهاشون مکاتبه کرد ؟
موضوعها: 0
سپاسها: 0
17 سپاس گرفتهشده در 3 ارسال
سلام مجدد خدمت دوستان عزیز
در مورد انتخاب حوزه HTML5 حقیقتا باید بگم که یه اتفاق بود. همونطور که در مطالبم توضیح دادم داستان تیم ما بعد از موفقیتی که یکی از دوستان توی کد کانیون داشت اتفاق افتاد. بعد از ورود به این حوزه تا یکسال فقط در حال تولید بازی بدون توجه به بازاری که داشت بودیم و بعد از اینکه با این وبسایت به مشکل خوردیم یکی از دوستان یه سفارش داخلی برای ما اوکی کرد و از اونجا بود که متوجه شدیم بازار HTML5 چقدر میتونه جذاب باشه.
یه شانس دیگه هم که داشتیم این بود که بخاطر فعالیت یکساله مون در کدکانیون با مشتریای زیادی آشنا شده بودیم که این قضیه برای ما که سایت تازه راه اندازی شده ای داشتیم خیلی خب عمل کرد و تونست بازار اولیه رو برای ما فراهم کنه. به شما هم توصیه میکنم اگه به دنبال فعالیت در حوزه HTML5 هستید حتما روی بازار کدکانیون فکر کنید نه تنها بخاطر اینکه افراد بیشتری میان اونجا بلکه بخاطر اینکه مشتری های آینده تون رو از اونجا میتونید پیدا کنید.
البته یکسری مشتریای بسیار پولدار هم هستن که هیچوقت نمیان از کدکانیون خرید کنن و شما باید خودتون مستقیم باهاشون مکاتبه کنید. فرآیند کار باهاشون هم خیلی سخت شروع میشه. شما اول باید برید سایتشون و سبک بازی هایی که دارند رو بشناسید و همچنین مقالاتی که در مورد ارسال بازی گذاشتند رو بخونید و بعدش یه بازی در اون سبک و سیاق و استانداردهایی که دارن طراحی کنید (به این هم فکر نکنید که اگه جوابم رو ندن زحماتم بر باد میره، شما اگه واقعا یه بازی رو خوب طراحی کنید سایت های دیگه به احتمال زیاد برای خریدش علاقه نشون میدن) و براشون ارسال کنید. اکثرشون هم با یه بار یا دو بار ایمیل زدن جواب نمیدن. (برای مثال: ما حدود یکسال به gamepix ایمیل زدیم تا در نهایت جوابمون رو دادند ) و بعد از اینکه جواب هم بدن ممکنه کلی ایراد از بازیاتون بگیرن و این هم میتونه فرآیند رو خیلی طولانی تر کنه.
اما خبر خوب اینه که همه چی بعد از اولین بازی که بهشون بدید ساده میشه و تا حدی که حتی ممکنه در پروژه های بعدی خیلی راحت از کنار باگ هاتون بگذرن.
ولی خودتون رو محدود به همین سایت ها و مشتری ها نکنید. حوزه کار HTML5 خیلی بزرگتر از این حرف هاست. وقتی ما تخفیف های بزرگ میذاریم اکثر مشتری هامون از سایت هایی هستند که توی کار مارکتینگ و سیستم های وفاداری مشتری هستند. اونها از بازی برای راه اندازی کمپین های تبلیغاتی و playable ads استفاده میکنن.
در مورد بازار ایران هم باید بگم که حقیقتا بازی ساز HTML5 کم هستش و به راحتی میتونید با یه پیشنهاد خوب به سراغ شرکت ها برید و براشون از مزایای ساخت یه کمپین تبلیغاتی با بازی بگید و اینکه چقدر درصد جذب کاربر بیشتر از کمپین های فعلیه.
اما خب یه نکته هم اشاره کنم که نمیتونم منکر این بشم که کسب و کارهای B2B مث این مقداری ممکنه گسترشش براتون سخت باشه و در زمان بحران های پیش بینی نشده مث کرونا ممکنه خیلی از بازارتون رو از دست بدید. بخاطر همین هم هست که ما شدیدا داریم به ورود به حوزه مارکت های B2C مثل google play و app store فکر میکنیم.
موضوعها: 66
مکان: تهران
سپاسها: 652
1204 سپاس گرفتهشده در 357 ارسال
من از وقتی که برای اولین بار مطالب آقا مصطفی رو خوندم تا همین لحظه تو گیجی به سر میبرم. من اصلا متوجه خیلی مطالب نمیشم لطفا یکنفر به زبان ساده این موضوع رو برام توضیح بده. من از اکثر دوستان انجمن جدیدالورود تر هستم به انجمن اما از روزی که تصمیم گرفتم کانستراکت یادبگیرم تقریبا اکثر پستهای آرشیو قدیمی انجمن رو خوندم. تو عمر پنج شش ساله انجمن چرا هیچوقت هیچکس نیومده به بقیه بگه که آقایون خانومها میشه از html5 هم خیلی راحتتر از اندروید پول درآورد؟ صدها پست در مورد انواع روشهای خروجی اندروید گرفتن با هزار بدبختی از انجین ماهیتا html5 ای تو انجمن زده شده اما یکنفر نیومده بگه که داداش... آبجی... داری اشتباه میزنی!!! این راهش نیست. انجینی که از ابتدا برای html5 ساخته شده قدرتش هم مال همون حوزه هست. چرا دارین به زور و با هزار جنگولک بازی ازش خروجی اندروید میگیرین و میخواین با انجینهایی که تبحرشون اندروید و آی او اس هست رقابت کنین؟تو این سالها چند صد نفر اومدن تو انجمن و وقت گذاشتن و بازیسازی یاد گرفتن و در نهایت نتونستن تو مارکت اندرویدی درآمدزایی کنن و سرخورده یا انجین عوض کردن و یا کلا بازیسازی رو بوسیدن گذاشتن کنار. چرا یکنفر نگفت که عزیزان شما هم میتونین از بازیتون درآمدزایی کنین اما نه تو حوزه اندروید. مگه همین بالا آقا مصطفی نگفتن که با هر کیفیت بازی html5 بازم میشه یه مشتری برای بازی پیدا کرد پس چرا تو این سالها کسی اینو تو انجمن نگفت؟ من اصلا متوجه موضوع نمیشم.اصلا گذشته رو فراموش کنیم.مگه آقا مصطفی نمیفرمایند با هر کیفیت بازی میشه از فروش بازی html5 مشتری پیدا کرد (بر خلاف مارکت اندرویدی که همه ما که بازی منتشر کردیم اینرو خوب میدونیم که بازی واقعا باید خاص و جذاب باشه تا بشه از کاربر به شدت سخت پول بده ایرانی درآمد زایی کرد. نمونه اش هم 99 درصد تمام بازیهای منتشر شده مارکت اندروید انجمن در طول حیاتش)خب الان اگر فرضا من بخوام یکی از همین بازیهام رو بفروشم (با این پیشفرض که به گفته آقا مصطفی هر بازی با هر کیفیتی میتونه تو مارکت html5 برای خودش مشتری متناسب با کیفیتش پیدا کنه) لطفا یکنفر به زبان ساده و اجرایی و زیر دیپلمی به امثال من این سوالات زیر رو لطفا جواب بده:
1. برای فروش html5 یک بازی باید دقیقا چیکار کرد؟ باید بازی رو روی یک هاست قرار بدیم و لینکش رو برای مشتریهای بالقوه بفرستیم؟ یا باید کل فایل زیپ html5 رو برای مشتریهای بالقوه بفرستیم؟ یا باید فقط چندتا عکس از گیم پلی برای مشتریها بفرستیم یا فایل نصبی اندرویدی بفرستیم؟ اصلا برای کدوم مشتریها و در کجا باید بفرستیم.
2. ابعاد استاندارد برای خروجی html5 چی هست؟ اگر فرض رو بر این بذاریم که بازی میخواد فول اسکرین تو صفحه بزرگ مونیتور دیده بشه پس بازی که از ابتدا برای سایز کوچیک 854 در 480 گرافیکش بهینه طراحی شده باید کلا همه گرافیکهاش دور ریخته بشه و از ابتدا برای سایز بزرگ مونیتور گرافیک زده بشه و یا همین سایز 854 در 480 سایز خوبیه برای بازی؟ باتوجه به حجم کمتر گرافیکها و زودتر لودشدن بازی؟
3. برای فرمت html5 فرمت فایلهای صوتی باید به دو شکل ogg و فرمت اگر اشتباه نکنم ap4 هر دو با هم در بازی قرار داده بشه که بازی تو گوشیهای اندروید و آی او اس و سیستم مک همگی راحت اجرا بشه؟ چیز دیگه ای هم باید تغییر کنه؟
4. معمولا عرف استاندارد و رنج حجم فایل برای زود لود شدن بازی در html5 چقدره یعنی باید حواسمون باشه که حجم بازی از چقدر بیشتر نشه؟ میدونم بستگی به بازی داره اما حتما یک رنج بالا و پایین متعارفی داره و قطعا برخلاف اندروید کسی بازی 150 مگی رو برای html5 استفاده نمیکنه.
5. و سوالات زیاد دیگه ای که خواهش میکنم دوستان دیگه هم اگر به ذهنشون میرسه اینجا اضافه کنن.ممنون میشم اگر کسی جواب این سوالات رو میدونه مارو راهنمایی کنه.متشکرم