1399/6/18، 07:26 عصر
(1399/6/18، 10:54 صبح)nariman نوشته است: حسام جان سلام. بازم بهم افتخار دادی که نظراتت رو مثل همیشه عریان و بدون ملاحظه کاری بهم گفتی. بدترین دوستها کسانی هستن که وقتی کسی راهش رو اشتباه میره فقط بهش لبخند میزنن تا یه وقت بده ماجرا نباشن و اونقدر به این لبخند محبت آمیزشون ادامه میدن تا طرف نابود بشه. من این ادبیات صریحت رو همیشه تحسین کردم.حسام جان به نظرم بدترین اتفاقی که ممکنه در طول زندگی کسی بیفته این هست که فرد در طول زندگیش خودش و تواناییها و ضعفهاش رو درست نشناسه و یا دچار خودکم بینی و یا برعکس دچار غرور کاذب بشه. من همیشه تو زندگیم سعی میکنم توی کوتاهترین زمان تو هر کاری اول تواناییهای خودم رو بسنجم و بعد بجنگم. من شاید چون دستم تو بازیسازی و گرافیک خیلی سریع هست بازی که یک فرد هم دانش و تجربه با من تو یکسال جمع میکنه من نهایتا تو یک ماه میبندمش برای همین هم به نسبت تجربه و سواد بازیسازی کمم بازی تو سبکهای مختلف زیاد منتشر کردم. چرا؟ چون میخواستم بدونم چیکاره ام...من دوستان زیادی رو تو این انجمن و خارج از انجمن تو بخش بازی سازی دارم میبینم که دچار توهم هستن... چندین ساله دارن رو یک بازی وقت میذارن در حالی که کاملا مشخصه ته بازیشون شکسته مطلقه. اما چون زیاد بازی منتشر نکردن تا واقعیت بی رحم مارکت رو درک کنن تا زمانی که بازیشون ساخته نشده تو توهم و رویا هستن که اگر بالاخره بازیشون منتشر بشه همه چی زندگیشون عوض میشه. پول... ثروت... خوشبختی... حتی ازدواج!!!... کمک به پدر و مادر... زدن شرکت بزرگ بازیسازی... و ...رو بدست میارن. اما از همین الان از دموهای بازیشون کاملا مشخصه ته این کارشون شکسته محض هست. اما کسی این اجازه رو نداره که تو چشمشون نگاه کنه و بگه تو بازنده ای... چون ممکنه تجربیات اون بازی براش تو کار بعدی و یا حتی بخش دیگه زندگی شخصیش کارگشا باشه. اما فقط مشکلش اینه که این تجربه چند سال از عمرشون رو میگیره که دیگه برنمیگرده. من چون سریع بازی میسازم (نمیگم خوب میسازم فقط میگم تند میسازم!!!) بنابراین الان کاملا به واقعیات بخش بازیسازی زندگیم رسیدم. میدونم من آدمی نیستم که بلد باشم از این بیزینس پول دربیارم. فقط بلدم بازی رو بسازم. چون کار اصلیم هم این نیست پس نمیتونم تو گروه بازیسازی وقت بگذارم و کار گروهی بکنم و بگم من میسازم و یه عده رو بخش درآمدزایی بازی کار کنن... و اعتقادی هم به دور کاری ندارم (نظر شخصیمه لطفا کسی کتکم نزنه!!!) پس چی برام میمونه؟؟؟ فقط لذت ساختن بازی و چون به همه بازیهام افتخار میکنم (جدا از نظر منتقدها در مورد خوب بودن و یا مضخرف بودن بازیم) پس با افتخار اسمم رو تو بازی بولد میکنم چون از کارم خجالت نمیکشم. من هیچ بازیم رو تو مارکت لغو انتشار نکردم حتی بازی که زیر 10 تا دانلود داره (برخلاف اکثر بازیسازهای انجمن که تا میبینن بازیشون دانلود نخورده برای اینکه آبروی بازیسازیشون حفظ بشه بازی رو لغو انتشار میکنن) چون من میدونم تو اون زمان ساخت اون بازیم... با اون سطح دانشم... 100 در 100 توانم رو گذاشته بودم پس به کارم افتخار میکنم.الان بعد این تعداد بازی که ساختم این حق رو دارم که بتونم خودم رو قضاوت کنم و با قطعیت بگم که من از این راه بلد نیستم و نخواهم بود که پولی قطعا بدست بیارم... مثل بعضی از بازیسازها هم نیستم که آمار و ارقام فیک نجومی بدم و خودم رو بخوام مهم جلوه بدم که بازیم اینمقدار فروش کرده...من خودمم چون معتقدم بهترین آدم ها کسایی هستند که ضعف دیگران رو مستقیم و جلوی خودشون بگن بخاطر همین همیشه سعی میکنم یک همچین شخصی باشم .
من خودم رو خوب شناختم الان سوال اصلی اینه که بقیه دوستان انجمن هم خودشون رو خوب شناختن یا نه؟؟؟
من فقط نظر شخصیم رو میگم... هرکی دوست داره میتونه نپذیره. من با قطعیت میگم اگر نشه راه درآمدزایی دلاری برای بازیهامون پیدا کنیم (مثل راهی که آقا مصطفی پیدا کردن) 99 درصد بچه های همین انجمن با این بضاعتی که من ازشون میبینم هیچوقت نمیتونن زندگیشون رو از راه بازیسازی و کسب درآمد از مارکت بازیهای اندرویدی ایران اداره کنن. حتما دیر یا زود سرخورده میشن. در مورد خودم من میدونم که ایده آل ترین حالت برای من اینه که من بازی بسازم و یه مشتری خارجی فقط بیاد بازی رو از من بخره و خودش بره درآمدزایی بکنه و به دلار هم به من پول بده. (که البته راهش رو بلد نیستم) در غیر اینصورت میدونم که نباید توقعی از درآمد زایی بازیم داشته باشم. حسام جان قبلا هم گفته بودم اونهایی که تو زندگی واقعی منرو میشناسن میدونن که من چقدر انسان واقع گرا و مثبت نگری هستم. پس شک نکن که این دیدگاههای من از روی بدبینی نیست.
ارادتمند...
نمیدونم بگم متاسفانه یا خوشبختانه ، اما من در واقعیت هم آدم رک و پروویی هستم ؛ اگر کسی بهم چیزی بگه که بابتش ناراحت بشم یا بخواد با ارتعاشات ذهنی من تداخل داشته باشه بدون توجه به شخص یا سن و سالش پاسخ خودم رو میدم . بابت این موضوع هم هیچ وقت از کسی عذرخواهی نکردم ، هرچند کم اشتباه هم نکردم .
اما موضوع این هست که شخص مورد نظر هم چقدر درک از حرف هام داشته باشه ، شما اصلا بگو توی بازی سازی بیسواد بی سواد هستی ... همین که چهار نفر فارغ از هر نوع شخصی ی نظری رو بهت میگه و درک میکنی ، کافیه و به این شخص نمیشه گفت بی سواد . به نظرم میشه گفت شخص در حال کسب تجربه . نظر منم توی بازی سازی این هست که این راه همش تجربه هست ... همش ... من میتونم توی بحث برنامه نویسی وقتی ی جایی صحبت میشه بیام جلو و بگم من خیلی عالی و توپم ، ازشم نمیترسم ، چون برنامه نویسی ی چیزیه که تجربه نمیخواد ، چهارتا آزمون و خطا هست و تهش چیزی که میخوای در میاد ؛ اما بازی سازی تجربه نداشته باشی ، بهترین هم باشی تهش نابودیه .
این دقیقا به همون موضوعی برمیگرده که فرمودید ؛ طرف میره سال ها میشینه روی ی پروژه و چون تجربه کافی نداره ، حتی اگر بهترین بازی دنیا رو هم بسازه شکست میخوره ...
این هارو با گوشت تن خودم تجربه کردم و بخاطر همین روی تجربیات شخصی خودم هیچ وقت تردید ندارم .
و البته با تجربه ای که به دست آوردم معتقد هستم هر چیزی ی عمر مفید و هر چیزیم ی تاریخ انقضایی داره که بعد از اون کلا باید قیدشو بزنی .
بازی ای که امروز ساخته میشه ، اگر بخواد 5 سال بعد انتشار پیدا کنه درصد برد و باختش با هم برابر میشه ، چون نسبت به بازار 5 سال پیش ساخته شده !
این موضوع رو برای خودمم میگم ، چون 4 پروژه دارم با عمر بیش از 5 سال ...
ی موضوعی هم درباره خودم هست ، شاید دیدگاهم اشتباه باشه ، اما من دوست ندارم زیر دست کسی باشم .
حداقلش اینه که دوست ندارم زیر دست کسی باشم که چیزی بارش نیست !
من رئیس شرکت فعلی خودمم چون از نظر شخصیتی و کار قبولش دارم دارم زیر دستش کار میکنم ولی اینم زیاد طول نمیکشه و همین ماه استعفا میدم و میرم دنبال زندگی و اهداف شخصی خودم .
در مورد درآمد دلاری هم من دوست ندارم کسیو توی کاری که براش زحمت کشیدم راه بدم ، حالا اسمشو بذارید پابلیشر ، ولی برای من دلالی بیش نیست .
برنامه ریزی های خروج از کشورم رو ریختم و حتی دلاری 100 هزار تومان هم بشه نهایتا تا 2 سال دیگه خداحافظی میکنم با سرزمین مادریم .
قبلا معتقد بودم اگر توی بازار ایران موفق شدی ، میتونی توی بازار جهانی ی حرفی برای گفتن داشته باشی ، اما چند وقتیه پی بردم تمام این سال ها اشتباه میکردم .
دلایل زیادی هم داره که بخوام به همشون بپردازم هم مطلب از موضوع اصلی خودش خارج میشه هم تاپیک طولانی میشه ؛ پس ترجیح میدم همه حرف هامو نگه دارم برای روز های آخر .
با تمامی حرف هاتون موافق هستم و شدیدا هم متاسفانه با این موافقم که اگر درآمد دلاری نداشته باشید از بازی هاتون محکوم به فنا هستید .
من خودم رو جزو مردم معمولی نمیبینم ، اما اگر نتونیم خودمون رو بکشیم بیرون ، توی همین کشتی غرق میشیم .
بحث مثبت بودن یا منفی بودن هم نیست ؛ فقط کار های با کیفیت بدید بیرون تا بتونید کمی تجربه به دست بیارید .
همین و تمام .
موفق باشید .