نکاتی مفید برای بازی سازان
سلام دوستان تو این چند وقتی که بازی سازی رو شروع کردم هر جا مطلبی راجب بازی سازی خوندم نکاتی که به نظرم مهم میومد رو یاداشت کردم شاید خیلی تیکه تیکه باشه ولی گفتم شاید برای کسی مفید باشه.در ضمن اگر کسی بحث نظر یا تجربه ای راجب این موارد داره خوشحال میشم بشنوم

*بازی به معنای انجام هدف دار یک فعالیت مشخص به منظور سرگرم شدن است

*گیم پلی : راه و روش و ابزاری که یک بازی برای بازی کردن در اختیار ما می گذارد

*برای یک طراح بازی بسیار مهم است که زیاد بازی کند اما نه مثل یک گیمر.در هنگام بازی باید همه چیز را مورد برسی قرار دهید و همه ی نکات را یاداشت کنید مثل چیز هایی که از ان بازی خوشتان می اید و برعکس. شما می توانید این برسی را به چند بخش گیم پلی سبک هنری و کسب درامد تقسیم کنید

*همچنین شما نیاز دارید که مقاله های بازی سازی را به طور مداوم مطالعه کنید و دانش خود را به روز کنید(سایت indiegames برای مطالعه مقاله های بازی سازی و همین طور مقاله های اقای مرتضی کارگر در سایت zoomg و کتاب art of game design اثر jesse schell هم رایگانه هم خیلی کتاب مفیدیه)

*قبل از برسی گیم پلی یک بازی باید هدف اصلی بازی را بشناسیم و مطابق با ان انتظارات خود را لیست کنیم

*در برسی بازی حتما به این موضوع توجه کنید که گیم پلی بازی چه چیز جدیدی را به این بازی اضافه کرده

*یکی از تکنیک های بازی سازی این است که ایده ی یک بازی را بگیرید و ان را بهتر کنید هرگز بازی را کپی نکنید بلکه فقط یک مفهوم یا سبک را منتقل کنید این تکنیکی است که بسیاری از توسعه دهندگان موفق از ان استفاده می کنند

*اگر خلاقیت عاملی برای بهتر شناخته شدن یک بازی در چشم مخاطبان است تنوع عامل ماندگاری ان ها در بازی شما است

*موضوع تنوع به خصوص تنوع در گیم پلی بازی ها به شدت با مضوع ماندگاری مخاطبان بازی شما گره خورده است و به نوعی در بلند مدت مهم ترین عامل در رها نکردن بازی شما توسط انان خواهد بود

*بدون شک هر گیمری پس از غلبه بر هر یک از چالش های بازی توقع این را دارد که متناسب با تلاشی که کرده به پاداش برسد(مثل ارتقای توانایی ها.این کار برای انگیزه دادن به پلیر برای ادامه ی بازی خیلی مهمه)

*تعادل در بازی
1_مهارت بازیکن باید اصلی ترین عامل در پیروزی باشد
2_اگر قرار باشد عنصری غیر از مهارت بازیکن عامل پیروزی در بازی باشد باید حالت تصادفی داشته باشد و برای همه احتمال یکسان  داشته باشد

*یک بازی ساز حرفه ای باید دقیقا در همان گام های اولیه طراحی بازی خود به این سوال برسد که : قرار است بازی من چه تجربه ای را برای مخاطب به ارمغان داشته باشد؟ و در انتهای بازی چه حسی را به او منتقل کند؟

*همیشه گروهی از گیمر های عادی هستند که برای عبور از چالش های درون بازی به مقداری کمک نیاز دارند اما این کمک باید نا محسوس باشد زیرا هر گیمری دوست دارد فکر کند به تنهایی چالش را حل کرده

*یکی از مواردی که همیشه بازی های کوچک تر به وسیله ی ان توانسته اند در برابر بازی های بزرگ و پر زرق و برق امروزی قد علم کنند توجه خاص و ویژه به مقوله ی گرافیک هنری بوده

*تنها شخصیت است که باعث می شود یک کارکتر از مرز های رسانه ای خود فرا تر رفته و در خاطر ما زندگی کند نه یک صورت با مزه یا صدای کمیک

*شما هر چه قدر هم روی بازی خود و ایده های پشت ان کار کنید در انتها همیشه جا برای بهتر کردن ان وجود دارد برای همین کار عاقلانه این است که در ابتدا سطح انتظارات خود از بازی را مشخص کنید و هر چیزی را که از این سطح بالا تر می رود از بانک ایده های خود حذف کنید

*ضرب اهنگ به نوعی همان فراز و نشیب هایی است که اتفاقات و جریانات درون بازی برای ما تداعی کرده و همانند یک موسیقی در هر لحظه احساس مشخصی را درون انسان تداعی می کند

*مهم ترین مبحثی که یک طراح عالی را از یک طراح معمولی جدا می کند ضرب اهنگ یا به نوعی ترتیب چینش چالش ها و ایتم های یک مرحله است

*ضرب اهنگ برایند کنش ها ی احساسی بازی ما در هر لحضه است (ضرب اهنگ مبحث بسیار مهمیه و پیشنهاد می کنم برای فهمیدنش مقاله ی اشنایی با مبحث ضرب اهنگ در طراحی مراحل بازی ها رو تو سایت zoomg مطالعه بکنید . تو گوگل بزنبد میاره)
  پاسخ

سپاس شده توسط: shazde ، S.L.F ، Mahdibabaei M.N ، mahdi_R8095 ، Mehrdad ، hamedbz ، mostafanastary ، abiate1365 ، smrm ، ghasem
*طراحی و پیاده سازی یک منوی زیبا و چشم نواز می تواند تاثیر زیادی بر تجربه ی اولیه مخاطب و همچنین همراه سازی او با دنیا ی بازی ما داشته باشد

*در طراحی منو ها  اصل سادگی همواره بر زیبایی و حتی کارامدی منو ها اولویت داشته است و دلیل این موضوع هم مسئله راحتی مخاطب و گیج نشدن انان است

*چند ویژگی مهم کارکتر منفی:
1_ انگیزه و هدف بزرگی دارند
2_ شکست ناپذیر هستند و حداقل بخشی از اهداف خود را تا اخر داستان اجرایی می کنند
3_صحبت های عالمانه و حکیمانه به طوری که در انتها فکر می کنید او نیز به سهم خودش راست می گوید
و یکی از نتایجی که در پی سخنانشان به دنبال ان هستند ایجاد دوگانگی در کارکتر مثبت و هدف هایش است.به طوری که سعی می کند روی نقاط مشترک با کارکتر مثبت دست بگذارد و او را مثل خود جلوه دهد

*دلیل وجود بیشتر کارکتر های منفی در بازی ها بر جسته کردن نقاط ضعف قهرمان های همان بازی است

*در معمول ترین و کم ترین حالت ممکن ما دو برخورد با کارکتر منفی را برای کاکتر اصلی در نظر گرفته ایم که اولی نقاط ضعف کارکتر اصلی را نمایان می کند و اخری معمولا نقاط مثبت یا همان نقاط منفی که الان مثبت شده(بعد از شکست دادن ان)
(یک مثال قوی برای موارد بالا جوکر تو شوالیه تاریکی)

*یکی از دلایل استفاده از باس ها زمینه سازی برای مواجه با ارزش با کارکتر نهایی یا منفی بازی است

*یکی دیگر از موارد به کار بردن باس ها اموزش عمیق گیم پلی بازی به گیمر است

*پایه ای ترین ویژگی هایی که یک باس را متمایز از دیگر دوشمنان بازی می کند ظاهر فیزیکی و قدرت ضربات ان است

*به طور خلاصه یک باس خوب دوشمنی است که بازی ارزش بیشتری برای او قائل است و ویژگی های جانبی خاص دارد مثلا معمولا دارای صحنه ی ورود با شکوه یا اختصاصی هستند.نحوه ی مبارزه منحصر به فردی داشته و اتمسفر مخصوص به خودشان را دارند

*بازی باید متناسب با سطح چالش برانگیز بودن یک باس بعد از شکست ان پاداش مناسبی به گیمر اهدا کند که در کم ترین حالت ممکن باید بیشتر از کشتن دوشمنان عادی باشد(تا به گیمر برای شکست باس انگیزه بدهیم)

*همیشه ویژگی های رفتاری و همچنین توانایی های کاکتر اصلی بازی را به کمک تعامل او با دیگر شخصیت های بازی و عوامل محیطی به پلیر نشان می دهیم

*برای ایجاد جذابیت و لذت باید ابتدا هیجانات و احساسات انسان و نحوه ی صحیح برانگیختن ان را بشناسید

*وقتی تصمیم دارید به جای زبان کلمات با زبان تصویر حرف بزنید بهترین راه ان است که نماد ها را بشناسیم(کتاب 1000 نماد در هنر و اسطوره شکل به چه معناست اثر راونا شفرد)

*تئوری شدن می گوید که ما اگر محرکی را برای عملی (مثلا غذا خوردن) در نظر بگیریم یعنی اگر همیشه قبل از حاضر شدن غذا چراغ های خانه روشن و خاموش بشود فرد به تدریج غذا خوردن را با محرک گره می زند و از ان به بعد هر جا چراغی روشن و خاموش شود بهتان احساس گرسنگی و تمایل خوردن به غذا دست می دهد در حالی که به بقیه فقط حس خراب بودن چراغ ها دست می دهد این همان اتفاقی هست که در بازی ها می افتد شما کاری را انجام می دهید نتیجه اش را می بینید و پاداش می گیرید به تدریج شما کار را با نتیجه اش پیوند می دهید بنابراین انجام دادن ان کار برای رسیدن به نتیجه اش برایتان لذت بخش می شود

*هدف یک طراح بازی فقط طراحی بازی نیست . بازی ها بی ارزش هستند مگر ان که کسی ان ها را بازی کند و وقتی مردم یک بازی را انجام می دهند یک تجربه را کسب می کنند و هدف اصلی طراح بازی ساختن تجربه هاست

*تجربیات = افکار + احساست

*برای یک طراح کافی نیست بداند چه تجربه ای را دوست دارد و چه را دوست ندارد . او باید چرای علاقه یا عدم علاقه خود را بداند

*عمیق گوش دادن به خود یعنی مشاهده . ارزیابی و توصیف کردن تجربیات خود

*ماهیت یک تجربه را نمی توان مشاهده کرد بدون از بین بردن ماهیت ان تجربه(یعنی مثلا در هنگام بازی وقتی با خودت می گی من با نگاه کردن به ابر های صورتی این بازی حس شادی رو تجربه می کنم دیگه تو اون لحظه حس شادی رو تجربه نمیکنی و داری نقد تجربیاتت رو تجربه می کنی)

*یکی از راه های توصیف و نقد کردن تجربیات بدون از بین بردن ماهیت تجربه . نقد کردن تجربیات ثبت شده یعنی خاطرات است زیرا در هنگام نقد کردن تجربه. ذهن نیروی زیادی را نیز بر روی تجربه کردن می گذارد اما در هنگام نقد خاطرات ذهن با تمرکز و نیروی بیشتری به تجذیه و تحلیل می پردازذ (یعنی مثلا وقتی وسط بازی استوپ می زنی و با خودت میگی : خوب! الان چه اتفاق هایی افتاد؟من چه احساساتی رو تجربه کردم ؟ و چه عواملی باعث شد من این احساسات رو تجربه کنم ؟ این باعث می شه درک بهتری نسبت به احساساتی که یک بازی قصد تحریک کردنشون رو داره پیدا کنیم)

پاسخ

سپاس شده توسط: smrm ، Mahdibabaei M.N ، hamedbz ، mahdi_R8095

موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  لیست بسیار کامل از پابلیشرهای خارجی 2020 Mehrdad 16 10,686 1403/12/24، 08:04 عصر
آخرین ارسال: xcmpunkgtsx
  قبول کردن سفارش شما (:--ALI--:) 0 594 1403/1/30، 09:06 عصر
آخرین ارسال: (:--ALI--:)
  استخدام چند ردیف شغلی در تهران hasansanaei 0 755 1402/6/1، 02:13 عصر
آخرین ارسال: hasansanaei
Heart یلدا مبارک ? oak 2 2,449 1400/10/4، 09:46 عصر
آخرین ارسال: amin hosseini
  پرداخت درون برنامه M.Y 3 2,266 1400/9/27، 03:59 عصر
آخرین ارسال: mostafanastary

پرش به انجمن: