مهم یک جسارت و توصیه برادرانه به عزیزان بازیساز...
ممنونم از حسین عزیز بابت این کار تحقیقی ارزشمندش حقیقتش همیشه از اطلاعات غنیش لذت میبرم و ممنونم از حسام عزیز بابت هایلایت کردن موضوع.
  پاسخ

سپاس شده توسط: Amirhesam.KH ، amin hosseini ، mhp
(1399/5/19، 11:07 صبح)mhp نوشته است: سلام.
تو ایران بازاری غیر از موبایل وجود نداره پس اگر هدف موفقیت مالیه باید این بازار خوب درک بشه.
اولا که صنعت گیم چیز الکی ای نیست پس دست کمش نگیرید دلیل هم زیاد داره. یک اینکه هر ساله حجم بازار گیم و مخصوصا بخش موبایل داره رشد می‌کنه. حجم بازار گیم الان حدود ۱۵۰ میلیارد دلاره و موبایل به تنهایی نصف این بازارو تشکیل میده.
توکلتون به خدا باشه.
مخلص همگی.
حسین جان مطالب اعلام شده همه عالی بودن .
در کل دیدگاه خیلی جالبیم بود که من یادم رفته بود به کل ؛ ی سری دوست پول داری دارم که دیدگاه های اینچنینی دارند و تا حالا بهشون توجه نکرده بودم .
مثلا یکی از رفقا میگفت ببین من الان سالانه درآمدی نزدیک به 100 میلیارد تومان دارم ، ده تا ده تا هم دوست ( جنس مخالف ) ردیف کردم برای خودم و کارمم میکنم و زندگیمم میکنم و عشق و حال به راهه ، میگفت حالا ی بازیکن فوتبالیست لژیونر که بازم درآمدش به 10 میلیارد تومان نمیرسه ، با ی دختری بحثش شده و اینم آبروشو برده و حالا نصف مملکتم شده براشون نون شب که چرا این اینطوری کرده !؟ میگفت در کل کاری که پول توش باشه و حاشیه نداشته باشه ، برای خود آدمم خوبه ، چون دیگه نه خبرنگاری هست هر روز کشیک بکشه در خونت که ببینه بهش چی میماسه چیز کنه تو زندگیت ، نه کسی هست که حتی بخواد فضولی ( نظارت ) کنه روی درآمد و کل اموالت ...
مثلا ی مثال خیلی جالب داشت میزد که اون موقع خیلی کیف کردم ، میگفت سلنا گومز ( هنرمند آمریکایی ) رفته ی عمارت برای خودش ساخته و نزدیک به 1.5 میلیون دلار هم خرجش شده و ملت ریختن و حسابی سر و صدا کردن که ببین چقدر پول داشته و پول مفت در آورده که 1.5 میلیون دلار داده ی عمارت ساخته برای خودش ، میگفت در حالی که یکی از دوستان خودمون نزدیک همون حوالی ی عمارت 2.5 میلیون دلاری داره و کسی حتی نمیشناستش و کسی حتی براش ی پستم توی شبکه های اجتماعی نذاشته !
بازی سازی ، انیمیشن سازی ، انیمه و حتی صنعت فیلم و سریال چیز هایی هستند که فقط افراد جلوی صحنه همیشه دیده میشن ، نهایتا اینکه کارگردانشون چه کسی هست ؟ یا مثلا نویسندشون ؟ خب اما هیچ وقت کسی نپرسید سرمایه گذار اینا کی بوده ؟ نهایتا اگر از شرکت های بزرگ مثل پیکسار ، فاکس و ... بودن که اسمشون اومده که اونم من معتقدم هم پروزه ای برای خودش ی سری سرمایه گذار داره و این شرکت ها فقط کار انتشار رو انجام میدن به عبارتی فقط برند میکنن که همونم میبینید کار سرمایه گذار هست ...

مثلا آقای ترامپ ، رئیس جمهور وقت آمریکا ؛ شخصی بود که از بازی های قمار یا به عبارتی از کازینو ها درآمد بسیار بالایی رو کسب کرده ، تا قبل از اینکه رئیس جمهور آمریکا بشه ، 99 درصد مردم اصلا براشون مهم نبود این شخصه چقدر ثروت خالص داره ، هرچند قبل از اونم شخص مهم و شناخته شده ای بود ، اما هیچ وقت به نفر یک جهان تبدیل نشده بود ، حالا همه دارن درباره ثروتش صحبت میکنند که از انواع روش های موجود روی کره زمین کسب درآمد کرده ، خب ترامپ درآمد زیادی داره و ثروت خیلی زیادیم داره ، اما جالبه کل ثروت موجود ( چه خالص چه ناخالص ) به اندازه 5% ثروت ناخالص یک آقازاده ی عربستانی هم نمیرسه ( اسم شخص رو یادم نمیاد ) پدر رو بذارید کنار ، ثروت ترامپ به اندازه یک شهزاده سعودی هم نمیرسه . اما کسی این شخصو حتی نمیشناسه ، حتی خود من با اینکه این اسامی رو دنبال کردم الان یادم نمیاد اسمش چی بوده !

اما از بحث اصلی دور نشیم ؛ خداییش پول هست ، زیادم هست ! چرا ما خودمون نمیتونیم بازار ایران رو به دست بیاریم ؟
چرا باید ی سری دلال بیان با شرکت های خارجی قرارداد ببندند و بازی های اونهارو بدون تغییر ( گاها حتی بدون ترجمه ) و با اضافه نمودن پرداخت درون برنامه مارکت ها ؛ میلیون ها دلار و یا حتی میلیارد ها دلار پول ملی کشور مارو هر سال ؛ هر روز و حتی هر ساعت خارج کنند ؟؟؟
یکی بیاد منو قانع بکنه اگر میگه پول نیست ؛ چرا شرکت های خارجی باید بیان با ایرانی ها قرارداد ببندند که پرداخت درون برنامه بذارن و همزمان به اینکه به اون دلال هم درصدی میرسه ، به مارکت هم میرسه ، به اون شرکت هم میرسه و راضی هم هست ؟؟؟
چرا شرکت سوپر سل باید بیاد مجموعه بازی های معروفش رو توی ایران با قرارداد مستقیم با کافه بازار پرداخت درون برنامه ریالی بذاره ؟ مگه از سرتاسر دنیا میلیون ها دلار کسب نمیکنه ؟ مگه وضعیت مملکت ما خراب نیست ؟ پس این میلیون ها دلاری که سالانه خرج این بازی های تاپ خارجی میشه چی هستند ؟؟؟؟

احتمالا همه شما بازی ای رو به نام " زولا " میشناسید ؛ ی کپی تمیز ولی ضعیف از کانتر هست ، توی ایران به قدری کاربر جمع کرده و کسب درآمد کرده که هر سایتی میزنی نمیشه تبلیغات میلیون تومانیش رو نبینید ! این که بازی PC هست ! پس مشکل ما هستیم ؟ بله مشکل ما هستیم ، عرضه نداریم بازی با کیفیت بسازیم ، عرضه نداریم تبلیغ کنیم ؛ تجربه نداریم ؛ پول نداریم ...
ما بلد نیستیم کسب درآمد کنیم ، وگرنه پول که ریخته !
فقط کافیه ی دقیقه دیوار " اپلیکیشن دیوار " رو باز کنید ، برید بخش سرگرمی های دیجیتالی ، وقتی میرید میبینید که چه اکانت هایی از همین بازی های زولا و کلش آو کلنز و رویال هست که میبینید توی توضیحاتش طرف نوشته مثلا چند میلیون خرج کردم و حالا نصف قیمت میدم یا خیلی فروشنده ها و دلال ها و و و .... که همه اینها دارن از این موضوعات حتی کسب درآمد هم میکنند .
فقط خدا و دست اندرکاران همین مجموعه ها میدونند که چقدر پول دارن کسب میکنند ...

جدا این جملات که همه سر زبونشون افتاده رو درک نمیکنم " کشور وضعش خرابه ، مردم پول ندارن ، مردم بدبخت شدن ، مردم ، مردم ، مردم و مردم ... " اگر وضع مردم خرابه ، همه اینایی که شمال میرن و شبی 400 . 500 هزار تومان بصورت میانگین پول محل اسکان میدن منم همشون ؟؟؟
یا اینایی که ی جنس معمولی با کیفیت بالا ( مثلا هدست رو در نظر بگیریم ) من میرم نهایتا 300 هزار تومنیشو میخرم ، اما نگاه میکنی توی دیجی کالا که هدست 30 میلیون تومانی رو 1400 نفر ( فقط نظر گذاشتن براش ) که 1380 نفرشون هم نوشتن عالیه  =)) ‌
پس پول نیست چیه ؟؟؟ بار ها گفتم که بازار هدف ما این نیست که بدبخت بیچاره ها ، تو اصلا بگو کشورم وضعش خرابه و 99 درصد مردم بدبختن ... بازار هدف ما برای همون 1 درصد هست ؛ ببینید که با همین وضعیت خراب مملکت چقدر هر ساله داریم رشد مالی میکنیم . چرا اگر وضع مملکت خرابه کافه بازار و مایکت و امثالهم هنوز دارن کار میکنند و براشون میصرفه ؟ خب سودشونم کمتر نشده ، هر سال داریم پیشرفت میکنیم . اونام از همین پیشرفتا پول در میارن .
نرید این اخبار مزخرف شبکه های اونور آبی رو نگاه کنید ، که هر روز دارن توش اخبار یاس و ناامیدی میذارن که 300 تا تولیدی بیکار شدن ؛ اخبار داخلی مزخرف رو هم نگاه نکنید ، کلا این اخبار مزخرف رو بذارید کنار ؛ چرا اخبار نگاه میکنید ؟؟؟ مثلا بدونید امروز 200 نفر بخاطر کرونا مردن خب که چی ؟؟
اگر میتونید جلوی مرگ هموطنان و دوستان و آشنایانتون رو بگیرید ، بگیرید ، حتما این کارو بکنید ، اگر میتونید جلوی ورشکست شدن 300 تولیدی رو بگیرید ، بگیرید .
اما وقتی نمیتونید کاری بکنید وقت و عمر و ذهن و افکارتونو بیهوده به اینجور چیزا ندید .

من خسته شدم به قدری که اطرافیانم آدمای منفی گرای احمق و نادونی هستند که هر روز دارن به من افکار منفی و ذهن مریضشونو انتقال میدن ...
اما سعی میکنم گوش نکنم به حرفاشون ، به هر حال همه ما مشکلاتی داریم ، اما بیاید فارغ از مشکلات زندگیمون به خودمون فکر کنیم ، به علایقمون .
اما اگر نتونید از این علایق پولی در بیارید ؛ پس ببخشید ، بلانسبت دوستان ، اسکلی چیزی هستید میشینید پاش ؟ خب من با پارک رفتنم حالم خوب میشه و چهارتا رفیقی و چیزیم جمع میکنم دورم حال میکنم که ! پس اگر قرار نباشه از علاقمم پول در بیارم ؛ پس به چه دردم میخوره ؟ چه علاقه ای ؟ چقدر با این وضعیت میتونید دووم بیارید اگر بدونید تهشم هیچی نیست ؟ آیا کارتون پیشرفت میکنه ؟ نریمان جان ، سوالت منو حتما با خودت جواب بده ، لازم نیست حتما به من یا دیگران بگی ؛ آیا با همین وضعیت که میگی هیچ وقت به پول نمیرسی با پروژه هات ، از خودت میبینی که ی روزی ی پروژه ای بسازی که ده ها هزار نفر بیان برات دست بزنند و بهت نظر 5 ستاره بدن ؟

خداروشکر ، خلاصه که خالی کردم خودمو  =)) ‌

موفق و پیروز باشید .
  پاسخ

سپاس شده توسط: amin hosseini ، Master Badfar ، mhp ، Amirhesam.KH ، nariman ، kakmamad ، Mehrdad
(1399/5/19، 07:20 صبح)nariman نوشته است: خیلی خیلی ممنونم از همه اساتید و بزرگانی که افتخار دادن و تو بحث شرکت کردن. من به هدفم از ایجاد تاپیک رسیدم.
بدیهیه که ما نه اجازه داریم و نه میتونیم برای زندگیه کسی نسخه بپیچیم اما فکر میکنم این حق هر کسی هست که نسبت به راهی که تصمیم داره انتخاب کنه اطلاعات درست دریافت کنه تا خودش بتونه تصمیم بگیره. صحبتهای خیلی خوبی تو این موضوع انجام شد و امیدوارم بازهم بزرگان دیگه انجمن افتخار بدن و تو بحث شرکت کنن.
من فقط یک نکته مهم رو عرض کنم...
اگر روزی عزیزی به بازیسازی علاقمند شد و برای اولین بار وارد انجمن شد و شروع به خوندن آرشیو تاپیکها کرد... بدونه که این تاپیکی که الان درحال خوندن پستهاش هست یک تاپیک معمولی نبود که چهار نفرم توش اظهار نظر کرده باشن. این افرادی که به طور مفصل دیدگاه هاشون رو بیان کردن (و امیدوارم در ادامه هم بیان کنن) اکثرا از بزرگان و اساتید انجمن و صنعت بازیسازی هستن و از اون مهمتر همگی در یک بخشی از مهارتهای صنعت بازیسازی به درجه استادی رسیدن.
پس به سادگی از روی تک تک واژه هاشون نگذرین.
من بازهم تشکر میکنم.
نه، اتفاقا خوب شد که این بحث راه افتاد، و اینکه بحث فقط نسخه پیچی نیست، بلکه، انتقال تجربه س و نشون دادن راه به افرادی که هنوز یا اول راهن، یا دارن میکنن از این راه بیان یا نه؟!
اگه قرار باشه هر کسی خودش تمام تحربیات رو کسب کنه، میلیون ها ساعت هم زمان کمه!

و صد البته، در مورد تحقیق حسین، باید بگم که اگه گزارش های فصلی و ... از کافه بازار رو خونده باشید، فقط درآمد بازی های ایرانی ( نه کلش رویال و امثال اون ) رقمی در حدود 100 میلیارد تومنه.
ولی خب، بازی ها هم تعدادشون زیاده.
اما باز هم تاکید بر همینه که ، با چشم باز و تحقیق و تلاش، میشه به هر چیزی رسید
و آیه ی قرآن رو که میفرماید:  لیس الانسان الا ما سعی ( انسان چیزی جز تلاشش نیست ) یا به تعبیری انسان به هر اندازه تلاش کند موفقیت کسب میکند.  رو از یاد نبرید!
  پاسخ

سپاس شده توسط: Amirhesam.KH ، mhp ، nariman ، hasansanaei ، kakmamad ، Master Badfar
اتفاقا میخواستم به گزارش های فصلی کافه بازار اشاره کنم دیدم پیامم خیلی طولانی میشه بیخیالش شدم 24
متاسفانه از این حجم بزرگ بازار بازی موبایل درصد بیشترش مربوط به بازیهای خارجیه. فکرشو بکنید این همه پتانسیل و جای باز هست برا پیشرفت. یه بخشیش بخاطر اینه که کلا ایرانی جماعت جنس خارجی رو بیشتر ترجیح میده. یه بخشیش بخاطر کم جمعیت بودن مخاطبانه. هنوز خیلی از کسایی که پتانسیل خرج کردن برای بازی رو دارن نمیدونن ما تو ایران هم بازی می‌سازیم. نمونش آمیرزا که تونست عده ی زیادی از افراد رو به سمت خودش بکشونه و حتی بعضی ماه ها رکورد درآمد میلیاردی رو بزنه. خیلی از سازنده ها علم اش رو ندارن که چجور مارکتینگ داشته باشن. بعضیا نمیتونن هزینه کنن. بعضی از دولوپر ها یکم که کارشون میگیره دندون گرد میشن و هزینه هارو برا کاربر غیرمنصفانه میبرن بالا. دلیل های زیادی وجود داره برای کم بودن دانلود بازیهای ایرانی.
این ۷ سالی که تقریبا بازار راه افتاده چنتا بازی یادتون میاد که یه میلیون نصب فعال رو رد کرده باشن ؟ من که غیر از باقلوا، آمیرزا، موتوری و کوییز آو کینگز چیزی یادم نمیاد. تو ۷ سال فقط چارتا محصول ؟!!!!
شما وقتی کاربرهات زیاد باشن به خوبی میتونی درآمد بالایی داشته باشی. تازه بازی ای مثل آمیرزا که ماهانه یکی دو میلیارد درمیاره تو ژانریه که نسبت درآمد به ازای هر کاربرش در مقایسه با ژانرهای اکشن و استراتژی خیلی خیلی پایینه. اگر یه بازی با این ژانرها بتونه دانلود بالا بگیره خیلی راحت می‌تونه سطح درآمد ۵ تا ۱۰ میلیاردی رو هم ببینه. همچین پولی کم نیست و دست استدیو رو واقعا باز میذاره برای کارهای بزرگتر حتی ورود به بازار خارجی و رقابت با استدیو های سرتاسر جهان.
  پاسخ

سپاس شده توسط: nariman ، Amirhesam.KH ، hasansanaei ، Master Badfar ، mostafanastary ، MdSarli ، ARKEYA
نه خب ببین
مثلا همین بازی منطقه ی آلوده که دوستمون با کانس ساخته باود و گذاشته بود تا بازار
همه ۵ ستاره دادن و توی تک تک پیاماشون گفتن که چرا قسمت دو نمیاد؟؟
اگه پولی باشه هم میخریم و ...
الانم با ۲ هزار نصب فعال صفحه ی اوله!
  پاسخ

سپاس شده توسط: Amirhesam.KH
(1399/5/21، 12:52 عصر)M.gh نوشته است: نه خب ببین
مثلا همین بازی منطقه ی آلوده که دوستمون با کانس ساخته باود و گذاشته بود تا بازار
همه ۵ ستاره دادن و توی تک تک پیاماشون گفتن که چرا قسمت دو نمیاد؟؟
اگه پولی باشه هم میخریم و ...
الانم با ۲ هزار نصب فعال صفحه ی اوله!

‌شما بهتره برین از اول تایپیک بازی رو بخونی 
با یونیتی ساخته
اول بازی هم نوشته made with unity
بیشتر دقت بکن
از دانش خود ، همیشه بهینه استفاده کنید !
  پاسخ

سپاس شده توسط: M.gh
به هر حال مقصود حرف من چیز دیگه ای بود
یعنی اگه بازی خوب باشه کابران نمیان بگن چرا از مرحله ی 3 بعد پولیه!

پاسخ

سپاس شده توسط: Amirhesam.KH ، mostafanastary
(1399/5/21، 01:01 عصر)M.gh نوشته است: به هر حال مقصود حرف من چیز دیگه ای بود
یعنی اگه بازی خوب باشه کابران نمیان بگن چرا از مرحله ی 3 بعد پولیه!

‌اتفاقا سخت در اشتباه هستید
دو بازی 41148 و 1:011 که فنایی ساخته 
5000 باید پول بدی
از نظر من این دو بازی بهترین بازی های ایرانی هستن
تو بازار و مایکت زیر این دو بازی تا دلت بخواد نوشته
چرا پولیه؟
کاشکی رایگان بود
  پاسخ

سپاس شده توسط: Amirhesam.KH
آقا چرا من هر چی میگم ساز مخالف میزنین 22
اصلا من اشتباه میکنم باشه
  پاسخ

سپاس شده توسط:
(1399/5/21، 01:04 عصر)M.gh نوشته است: آقا چرا من هر چی میگم ساز مخالف میزنین 22
اصلا من اشتباه میکنم باشه

‌چرا بهت سریع بر میخوره ؟ 109
انتقاد پذیر باش یکم
حالا هرجور راحتی
  پاسخ

سپاس شده توسط:

موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  وینوس - خروجی آفلاین اندروید miladesign 476 263,311 1403/10/23، 02:18 عصر
آخرین ارسال: Tggi
Wink سوال در مورد تبلیغ بازی در تپسل _1515Team_ 2 1,964 1403/10/22، 08:05 عصر
آخرین ارسال: Tggi
  انتخاب رشته کامپیوتر M.Y 5 3,276 1401/4/11، 06:21 عصر
آخرین ارسال: M.Y
  خرید سورس بازی های شما Hamed85 4 2,772 1401/1/31، 11:02 صبح
آخرین ارسال: Hamed85