مهم یک جسارت و توصیه برادرانه به عزیزان بازیساز...
لطفا بحث رو منحرف نکنین، اصل صحبت مهدیار اینه که اگه بازی درست و درمونی باشه، نظرات مثبت و خریدار هست برای اون بازی.
ولی شما بهترین بازی های جهان رو هم که ببینی، یه سری ها اومدن و یک ستاره دادن که دلایلی داره از قبیل اینکه اصلا بنده خدایی که دانلود کرده، اون ژانر رو دست نداره، روی گوشیش باز نشده، حجمش زیاد بوده، دیده هزینه داره براش، گوشیش داغ کرده، روی یه گوشی نصب کرده که لگ داره و ....
  پاسخ

سپاس شده توسط: amin hosseini ، Amirhesam.KH ، ARKEYA ، M.gh ، shazde ، hasansanaei
سلام دوست عزیز با نام آموزش دهنده و یا بچه خوب.
من اولا خواهش میکنم شما و بقیه بچه های انجمن با اسم و مشخصات واقعی خودشون تو انجمن ورود کنن اینطوری اولا ارتباط کلامی و رفاقتی بهتری میشه با شما برقرار کرد (چون مثلا الان من شمارو چی خطاب کنم؟؟؟ بچه خوب؟؟؟)
از اون مهمتر ما همه یاد میگیریم که برای هویت واقعی خودمون ارزش قایل باشیم. تنها افراد با اعتماد به نفس پایین پشت شخصیتهای فیک آواتاری پنهان میشن.
اینو از این بابت گفتم که با وجود اینکه به نظر میاد سن بالایی نداشته باشید اما اطلاعات و هوش بالایی دارین چون با وجود اینکه مطالب رو به زبان ساده بیان میکنین اما بشدت کاربردی و درست بیان میکنید. من تبریک میگم.
به نظر میاد شما یک گیمر حرفه ای هم باشین و بازیسازی رو بیشتر از دیدگاه یک گیمر حرفه ای میبینین که این خیلی خیلی خیلی خوب و ارزشمنده چون دقیقا از جایگاه دیدگاه بازار هدف دارین بازیسازی رو تحلیل میکنین که این نقطه ضعف اکثر افرادی شبیه بنده هست که صرفا بازیسازی رو از دیدگاه شخصی خودمون و تکنیکی میبینیم.
من بشخصه دارم از مطالب شما میاموزم. (من تو شروع این آموختنم به پیشنهاد تاپیک قبلیتون از مراحل کامل یکی از بازیهام دیشب فیلم گرفتم و آپلود کردم البته اون 10 نفر رو متاسفانه ندارم).
من با توجه به دیدگاه قشنگ گیمریتون میخواستم بپرسم اگر یک بازی دوبعدی مثل نمونه ای که مثال زدین یک بازی سنگین نباشه و اگر مثل بخش بزرگی از بازیهای دوبعدی مارکت جهانی بازی تفننی یا آرکید باشه چه چیزی شمارو در یک بازی آرکید یا فرضا رانر ساده جذب میکنه و چه ویژگی باید بازی داشته باشه که شمارو به عنوان یک گیمر حرفه ای (نه بازیساز) وادارتون کنه که برای یک بازی آرکید پول خرج کنین... اصلا میخوام بدونم شما به عنوان یک گیمر حرفه ای آیا حاضرین برای یک بازی آرکید هزینه کنین یا ترجیح میدین فقط تبلیغ ببینین؟
دیدگاه شما به عنوان یک گیمر حرفه ای برای من که اصلا گیمر خوبی نیستم خیلی ارزشمنده.
بازم ممنونم از شما...
  پاسخ

سپاس شده توسط: amin hosseini ، Amirhesam.KH ، ARKEYA ، mostafanastary
ممنونم آقا امیر حسام.
استفاده کردم از مطالب مفیدتون.
  پاسخ

سپاس شده توسط: Amirhesam.KH ، ARKEYA
(1399/5/23، 10:16 صبح)nariman نوشته است: سلام دوست عزیز با نام آموزش دهنده و یا بچه خوب.
من اولا خواهش میکنم شما و بقیه بچه های انجمن با اسم و مشخصات واقعی خودشون تو انجمن ورود کنن اینطوری اولا ارتباط کلامی و رفاقتی بهتری میشه با شما برقرار کرد (چون مثلا الان من شمارو چی خطاب کنم؟؟؟ بچه خوب؟؟؟)
از اون مهمتر ما همه یاد میگیریم که برای هویت واقعی خودمون ارزش قایل باشیم. تنها افراد با اعتماد به نفس پایین پشت شخصیتهای فیک آواتاری پنهان میشن.
اینو از این بابت گفتم که با وجود اینکه به نظر میاد سن بالایی نداشته باشید اما اطلاعات و هوش بالایی دارین چون با وجود اینکه مطالب رو به زبان ساده بیان میکنین اما بشدت کاربردی و درست بیان میکنید. من تبریک میگم.
به نظر میاد شما یک گیمر حرفه ای هم باشین و بازیسازی رو بیشتر از دیدگاه یک گیمر حرفه ای میبینین که این خیلی خیلی خیلی خوب و ارزشمنده چون دقیقا از جایگاه دیدگاه بازار هدف دارین بازیسازی رو تحلیل میکنین که این نقطه ضعف اکثر افرادی شبیه بنده هست که صرفا بازیسازی رو از دیدگاه شخصی خودمون و تکنیکی میبینیم.
من بشخصه دارم از مطالب شما میاموزم. (من تو شروع این آموختنم به پیشنهاد تاپیک قبلیتون از مراحل کامل یکی از بازیهام دیشب فیلم گرفتم و آپلود کردم البته اون 10 نفر رو متاسفانه ندارم).
من با توجه به دیدگاه قشنگ گیمریتون میخواستم بپرسم اگر یک بازی دوبعدی مثل نمونه ای که مثال زدین یک بازی سنگین نباشه و اگر مثل بخش بزرگی از بازیهای دوبعدی مارکت جهانی بازی تفننی یا آرکید باشه چه چیزی شمارو در یک بازی آرکید یا فرضا رانر ساده جذب میکنه و چه ویژگی باید بازی داشته باشه که شمارو به عنوان یک گیمر حرفه ای (نه بازیساز) وادارتون کنه که برای یک بازی آرکید پول خرج کنین... اصلا میخوام بدونم شما به عنوان یک گیمر حرفه ای آیا حاضرین برای یک بازی آرکید هزینه کنین یا ترجیح میدین فقط تبلیغ ببینین؟
دیدگاه شما به عنوان یک گیمر حرفه ای برای من که اصلا گیمر خوبی نیستم خیلی ارزشمنده.
بازم ممنونم از شما...

‌سلام خدامت آقا نریمان
من یک کانالی داخل آپارات دارم
چون واقعا بازی های شما زیبا و جذاب هست
اگر من رو قابل بدونید فیلم گیم پلی بازی شما رو بزارم توش
از دانش خود ، همیشه بهینه استفاده کنید !
  پاسخ

سپاس شده توسط: Amirhesam.KH ، nariman
ببینید 
من خودم یه مدت تو این انجمن بودم
جو شما و همچنین انجمن های دیگه رو هم دیدم
تمام بازی سازا ایران متاسفانه از بازی سازی برنامه نویسیشو بلدن فقط 
در حالی که بازی سازی بخش کوچیکیش برنامه نویسیه
در واقع بازی سازی مجموعه ای از گیم دیزاین ، لول دیزاین ، ui و ux ، گرافیم ، مدلسازی ، تست و گیم و کلی چیزا دیگه
متاسفانه بازیساز های ایرانی همشون برنامه نویسی بلدن فقط 
گیم دیزاین که هیچی کلا صفر
لول دیزاین هم کپی از رو بقیه بازی ها بدون اینکه خلاقیت داشته باشن تو کارشون
ui هم که همش یا میرن دان می کنن یا میرن از رو یه بازی دوباره می کشن تو کورل یا هر نرم افزار دیگه و یا همینجوری بدون خلاقیت و بی سلیقه زشت و نافرم مثل بازی کبری فایت که داخل همین انجمن بودش فکر کنم
گرافیک هم که حرفشو نزنیم بهتره چون اصلا تو کارا انجمن من گرافیکی ندیدم 
همشون یا دان کردن یا هم دادن به یه ناشی بزنه
یا هم همون برنامه نویسه که گیم دیزاین آشغال انجام داده رفته گرافیک هم زده
دوستان گرافیک همش اینکه بری کورل دراو یا ایلاستریتور بلد باشی نیست
گرافیک یعنی اینکه بشه نقاشی خوب کشید
بشه یه نقاشی خوب بکشی
اون چیزی که می خوای رو اول رو کاغذ بکشی
بازی هایی هم هستن که باز سازنده ها خلاقیت رو در کنار حماقت به خرج میدن و از مدل سه بعدی استفاده می کنند.
کانستراکت 2 ، بیسش و هستش 2 بعدیه
پس عملا بازی که بخواد سه بعدی باشه تو کانستراکت یه بازی بی خوده
و اینکه کسی که سه بعدی بلده یه توک پا بره یوتوب بلت یونیتی رو یاد بگیره آخه سخت که نیستش
یا بره آنریل انجینو یاد بگیره
این نسخه 5 هم مثل اینکه داره میاد تو همین انجمن بودش پست مربوطه
چرا میاید با یه نرم افزاری مثل کانستراکت که انقدر سطح پایینه کار می کنید
بازی ها انجمنتون پر باگ
همش کپی و باز طراحی از یه جایی نمونش همین دونامینولا که انقدر همتون بهش افتخار می کنید.
همش کپی از رو یه بازی دیگس به اسم بوتانیکولا که اونم کلا کپی بودش
قسمتا دیگه هم که انگار اصلا نیست تو بازی سازی
الان همه اینایی که اینجان هم برنامه نویسن و هم گرفیست (بدرد کشیدن خط هم نمی خوره این گرافیکتون) هم گیم دیزاینر هم نویسنده داستان بازی 
عزیزان ، کسی که برنامه نویسه ، گرافیست و گیم دیزاینر و این چیزا نمی تونه باشه
چون از دید یک برنامه نویس به قضایا نگاه میکنه
ولی اون قضایا رو باید از دید یک گرافیست بهش نگاه کرد 
از زاویه ای که اون نویسنده می بینه بهش نگاه کرد
اونی که برنامه نویسه ذهنش آماده شده تا برنامه بنویسه
اونی که گرافیسته مخش و دستش آماده شدن تا یه بک گراند مثلا بکشن
اونی که طراح کاراکتره دستش با مغزش آماده شده تا یک کارکتر رو درست کنن
اونی که انیماتوره مخش آمادس تا یه تصویری رو متحرک سازی کنه
اونی که نویسندس مغزش آمادست تا یک داستان خلق کنه
اونی که گیم دیزاینره آمادست که سند طراحی یه بازیو بنویسه
نمیشه برنامه نویس ، گرافیست هم باشه
چون کارایی که این برنامه نویس می کنه از دست انیماتور بر نمیاد
و اینا مکمل هم هستن
کارایی رو می کنن که اون یکی نمی تونه انجام بده
الان کجای دنیا غیر ایران دیدی که دروازه بان گل هم بزنه ؟؟
تو ایران که تو کوچه بازی می کنن بچه ها من هر وقت از سر کار میام یه نگاهی بهشون میندازم ، همونی که دروازه بانه میره گل هم میزنه
3 به 3 بازی می کنن
نمیشه
حرفه هر کس همونه 
هر کسی تو هر کاری تخصص داره باس بره تو همون کار
بعد شما انتظار دارید با این اوضاع داغون بازی سازا
حمایت نکردن این دولت که معلوم نیست همونا اون بالا دارن چیکار می کنن 
پسراشون همه دزدن خودشون عمامه سیاه میزارن 
بعد هم این تیما که یک روزه جمع میشن
1 ثانیه ای از هم می پاشن
بعد چجوری انتظار درآمد دارید ؟؟؟
باز خوش بحال Mehrdad که داره با خارجیا کار میکنه من بازیا ایشون رو دیدم واقعا بازیا خوبی بود خصوصا چپ رو بگیر
به هر حال این مشکلات دلیل دارن
دلیلشم اینه که ما بویی از همکاری نبردیم
همش می خوایم زیرآب همو بزنیم
همش میخوایم زرنگ بازی در بیاریم
مثل حیوونا با هم دعوا داریم
امیدوارم موفق بشه یکی یه بازی خوب بسازه

کد:
public void myLifeStyle (var life)
{
      var createGame;
      var anime;

if ( anime == false && createGame == false )
       {
             Destroy(life);
       }
}
^_^
مثل بعضیا خودمو دست بالا نمی گیرم که پند بدم
مث بعضیا هم بچه نیستم که شعر و حدیث بنویسم
مثل بعضیا هم خیره نیستم هنو یه بازی رو نساختم عکسشو بزارم امضا
فقط حال و روز دلمو گفتم
  پاسخ

سپاس شده توسط: hamedbz ، mostafanastary ، MRleader.10 ، FARZAD BLACK ، Mehrdad
سلام بعد از خوندن نظرات نجومی شما اومدم یه چیزی از تحقیقاتم بزارم(من کلا خیلی تحقیق کردم 4 ‌)

ببنید اگه راستشو بخواید اینه که تو ایران صنعت بازی سازی صد در صد با شکست مواجه میشه. دلایلش هم این مردم هستن که فکر میکنن بازی برای بچه هاست یا درگیر کار هستن یا میگن بازیسازی اصلا اینده ای نداره و برو دکتر شو(خودم 22 ‌)

ولی این موضوع در خارج فرق میکنه بازیساز یه شغل خوب معرفی میشه به طوری که 70 درصد اقتصاد ژاپن به بازیسازی و انیمه هاش بستگی داره.( از نفت ایران بیشتر!!)

علاوه بر اون حمایت های زیادی از بازیسازی میشه.
مثلا سایت ((کیک استاتر)) با اینکه حتی بازی های مزخرف رو میزان اونجا. ولی کلی ادم میاد ازشون حمایت میکنه و بازی از یه چیز مزخرف به بهترین بازی جهان تبدیل میشه(مثال واقعی)

خرید بازی در خارج خیلی زیاده. چون اونجا بازی رو بصورت رایگان دانلود کردن ( یا همون کرک دانلود کردن) جرمه. برای همین بیشتر افراد بازی رو میخرن حتی اگه 50 دلار باشه!!

اما اینجا از بس سایت دانلود غیر قانونی هست که دیگه کسی عادت نکرده به خرید بازی و برای همین شغل مزخرفی به نظر میاد.

اگه میخواید تو ایران بازی بسازید فقط برای پول بسازید.
اگه میخواید بازی مورد علاقه تون رو بسازین حتما یکاری کنین که بتونین تو خارج بفروشین.

البته این نظر شخصیه. خودم هم میخوام بعد از این که کمی پول در اوردم مستر کارت بخرم و بازی مورد علاقه مو بسازم!

ختم کلام اینه که بازیسازی در داخل کشور آ-ی-ن-د-ه نداره!!

قصدم توهین نبود ولی حقیقت همینه ممنون. 54 
  پاسخ

سپاس شده توسط:
بله 
کاملا حرفتون درسته
تفکرات سطح پایین مردم (خصوصا مردم روستایی و افراد سالخورده و محترم) فکر می کنن که اینا همش الکیه ولی نمی دونن ما چه بد بختی می کشیم

یکی از فامیلامون بچش زد نصف کد هامو پاک کرد ، بعد رفتم گفتم بهش گفت خب دوباره بنویس چارتا کلید زدن که منم بلدم دیگه ...
فکر می کنن که مشق نوشتنه ولی نمی دونن پشت هر کلمه ای که مینویسیم کلی فکر کردیم
مورد بعدی هم اینه که تو یک تاپیک نظر سنجی جناب نستری گفتن که رفتن تو اتوبوس پرسیدن که شغلشون چیه و وقتی گفتن بازی ساز ، بهشون گفتن بیا چند تا بازی برای بچه های ما نصب کن

مورد بعدی هم بنیاد ملی بازی های رایانه ایه که نمیزاره پیشرفت کنیمو همین که گفتین ملت پول نمی دن

کسی موفقه که بازیاشو در جهان بفروشه 

[تصویر:  default-yellow.svg]
غایب
  پاسخ

سپاس شده توسط:
سلام.
در اینکه اهمیت دادن به بازی سازی در ایران کم رنگ هست شکی نیست، و البته واقعیت اینه که شما که با پزشکی دارید مقایسه میکنید، بنظرم کار اشتباهیه! چون اولا که درآمد پزشکی در بیشتر اوقات به صورت نسبی رقم بالاییه! دوما پرستیژ یک پزشک بالاتر از یک برنامه نویس هست ( تقریبا همه جای دنیا ) ( البته باز اگه دستی نیاد بگه پولداراهای جهان برنامه نویس هستن! چون واقعا پولدارهای جهان برنامه نویس نیستند! اونا در واقع مدیرانی هستند که برنامه نویسی هم کردند! یعنی مدیریت و آینده نگری شون به مراتب از برنامه نویسشون قوی تر بوده که اینقدر پیشرفت کردند )

ولی در مورد بازی های کرک، خب تقریبا همه میدونیم که 99 درصد بازی ها ، در خارج از کشور کرک میشن و اینطوری نیست که ما ایرانی ها بازی ها رو برای خارجی ها کرک کنیم! این خودبدپنداری هم متاسفانه زیاد شده در کشور ما!

این که در کیک استارتر حمایت های زیادی میشه هم اشتباهه،بله، قبول دارم که یه سری از بازی ها، حمایت های زیادی شدن، مثلا شما بازی فرزندان مورتا رو ببینید، رقم خوبی رو حمایت گرفتن، ولی پروژه هایی رو هم میتونین توی همون سایت ببینید که مثلا اگه goal اونا 100 هزار دلار بوده، نهایتا 1000 دلار جمع کردند! تازه این فرزندان مورتا هم که ایرانی هستن! پس میشه که یک پروژه ی ساخت ایرانی ها هم حمایت بگیره ( البته اینا با اسم جای دیگه حمایت گرفتند )

در مورد ختم کلامتون هم باید بگم به نظرم، بازم اشتباهه! اتفاقا به نظرم باید بگید در حال خاضر زیاد رونق نداره، ولی به آ_ی_ن_د_ه امیدوار باشید!

لیس للانسان الا ما سعی!

البته اینا نظرات من بود.
  پاسخ

سپاس شده توسط: Master Badfar ، mhp
(1399/7/27، 12:10 عصر)mostafanastary نوشته است: سلام.
در اینکه اهمیت دادن به بازی سازی در ایران کم رنگ هست شکی نیست، و البته واقعیت اینه که شما که با پزشکی دارید مقایسه میکنید، بنظرم کار اشتباهیه! چون اولا که درآمد پزشکی در بیشتر اوقات به صورت نسبی رقم بالاییه! دوما پرستیژ یک پزشک بالاتر از یک برنامه نویس هست ( تقریبا همه جای دنیا ) ( البته باز اگه دستی نیاد بگه پولداراهای جهان برنامه نویس هستن! چون واقعا پولدارهای جهان برنامه نویس نیستند! اونا در واقع مدیرانی هستند که برنامه نویسی هم کردند! یعنی مدیریت و آینده نگری شون به مراتب از برنامه نویسشون قوی تر بوده که اینقدر پیشرفت کردند )

ولی در مورد بازی های کرک، خب تقریبا همه میدونیم که 99 درصد بازی ها ، در خارج از کشور کرک میشن و اینطوری نیست که ما ایرانی ها بازی ها رو برای خارجی ها کرک کنیم! این خودبدپنداری هم متاسفانه زیاد شده در کشور ما!

این که در کیک استارتر حمایت های زیادی میشه هم اشتباهه،بله، قبول دارم که یه سری از بازی ها، حمایت های زیادی شدن، مثلا شما بازی فرزندان مورتا رو ببینید، رقم خوبی رو حمایت گرفتن، ولی پروژه هایی رو هم میتونین توی همون سایت ببینید که مثلا اگه goal اونا 100 هزار دلار بوده، نهایتا 1000 دلار جمع کردند! تازه این فرزندان مورتا هم که ایرانی هستن! پس میشه که یک پروژه ی ساخت ایرانی ها هم حمایت بگیره ( البته اینا با اسم جای دیگه حمایت گرفتند )

در مورد ختم کلامتون هم باید بگم به نظرم، بازم اشتباهه! اتفاقا به نظرم باید بگید در حال خاضر زیاد رونق نداره، ولی به آ_ی_ن_د_ه امیدوار باشید!

لیس للانسان الا ما سعی!

البته اینا نظرات من بود.
اصلا مهم نیست که پزشک پزش یا پولش بیشتره یا نه. مهم اینه که کسی نمیتونه تو ایران به سمت چیز مورد علاقه اش بره. حتی یه بازی ساز تو خارج زندگی متوسط داره در حالی که اینجا یا پزشک میشی یا بدبخت!! 

درسته اما اینجا هم ایده های نابی داریم ولی کسی نیست حمایت کنه. اگه جایی بزارن که این ایده های ناب حمایت بشه حتما بازیسازی پیشرفت میکنه ولی...

دوما خود خارجیا کرک میکنن ولی اگه کسی که کرک شده اش رو دانلود کرده رو شناسایی کنن حتما میگرننش! اما اینجا اشکال نداره هر جور برداشت و کپی قبوله بجز از خودمون 22

متاسفم ولی با طرز فکر مردم هرگز اینده ای نیست.
  پاسخ

سپاس شده توسط:
(1399/7/27، 11:02 صبح)Sato نوشته است: سلام بعد از خوندن نظرات نجومی شما اومدم یه چیزی از تحقیقاتم بزارم(من کلا خیلی تحقیق کردم 4 ‌)

ببنید اگه راستشو بخواید اینه که تو ایران صنعت بازی سازی صد در صد با شکست مواجه میشه. دلایلش هم این مردم هستن که فکر میکنن بازی برای بچه هاست یا درگیر کار هستن یا میگن بازیسازی اصلا اینده ای نداره و برو دکتر شو(خودم 22 ‌)

ولی این موضوع در خارج فرق میکنه بازیساز یه شغل خوب معرفی میشه به طوری که 70 درصد اقتصاد ژاپن به بازیسازی و انیمه هاش بستگی داره.( از نفت ایران بیشتر!!)

علاوه بر اون حمایت های زیادی از بازیسازی میشه.
مثلا سایت ((کیک استاتر)) با اینکه حتی بازی های مزخرف رو میزان اونجا. ولی کلی ادم میاد ازشون حمایت میکنه و بازی از یه چیز مزخرف به بهترین بازی جهان تبدیل میشه(مثال واقعی)

خرید بازی در خارج خیلی زیاده. چون اونجا بازی رو بصورت رایگان دانلود کردن ( یا همون کرک دانلود کردن) جرمه. برای همین بیشتر افراد بازی رو میخرن حتی اگه 50 دلار باشه!!

اما اینجا از بس سایت دانلود غیر قانونی هست که دیگه کسی عادت نکرده به خرید بازی و برای همین شغل مزخرفی به نظر میاد.

اگه میخواید تو ایران بازی بسازید فقط برای پول بسازید.
اگه میخواید بازی مورد علاقه تون رو بسازین حتما یکاری کنین که بتونین تو خارج بفروشین.

البته این نظر شخصیه. خودم هم میخوام بعد از این که کمی پول در اوردم مستر کارت بخرم و بازی مورد علاقه مو بسازم!

ختم کلام اینه که بازیسازی در داخل کشور آ-ی-ن-د-ه نداره!!

قصدم توهین نبود ولی حقیقت همینه ممنون. 54 
شما دیگه خیلی داری اوضاع رو سیاه میبینی و جامعه کوچیک اطراف خودت رو به کل کشور نسبت میدی که به کل اشتباهه.

طبق آخرین تحقیقات صورت گرفته تعداد پلیرهای ایرانی که 20 میلیون تخمین زده میشد به 32 میلیون نفر رسیده و این نشون میده قسمتی از همون افرادی که به قول شما برا بازی پشیزی ارزش قائل نبودن الان به سمتش کشیده شدن. با خودت میگی ممکن نیست همچین چیزی ولی من میگم میشه به دو دلیل : 
1- تغییر نسل : افرادی مثل من که ده سال پیش سنمون کم بود و بازی میکردیم الان دیگه سنمون زیاد شده و وارد جامعه شدیم ولی همچنان بازی یه بخشی از سبک زندگیمون هست پس به تنهایی میانگین بازیکن ها رو میبریم بالا.
2- وضعیت اقتصادی : یه نظریه تو اقتصاد هست که میگه وقتی مردم دچار فشار اقتصادی بشن به دو چیز پناه میبرن، اجناس ارزان قیمت و سرگرمی های کوتاه مدت برای فرار از دنیای واقعی. اجناس ارزان قیمتش رو که هممون داریم با رشد قارچی فروشگاه های زنجیره ای مثل کوروش و وین مارکت و اینا میبینیم. کاری که سالها قبل تو رکود اقتصادی آمریکا والمارت انجامش داد و الان غولی شده برا خودش. قسمت سرگرمی هم که نیازی به توضیح نداره. فیلم و موسیقی و گیم و ... مردم به این سمت متمایل میشن.
بله، خیلیا هستن که تو عمرشون بازی نکردن و نمیکنن. نمونش پدر و مادر خودم. اینا همون 48 میلیون باقی مونده رو تشکیل میدن. ولی خیلی از پدر و مادرا هم هستن که بجای فوروارد کردن پیام های چرت تو گروه های خانوادگی میشینن مثلا آمیرزا بازی میکنن.

بحث آینده بازیسازی در ایران الان به دو بخش تقسیم شده. بخش پی سی و بخش موبایل.
1- بخش پی سی : حق با شماست و این بخش کاملا برا بازیساز ایرانی مرده. اما، دلیلش رایگان بودن بازیهای خارجی نیست. دلیلش دلال بازی و مافیایی هست که تو بخش نشر بازیهای پی سی وجود داره. تقاضا برای بازی ایرانی وجود داره و بازی خوب باشه حتی تا یک میلیون نسخه هم جای فروش داره. اما ناشری نیست که این کار رو بکنه. چرا ؟ چون براش به صرفه تره فیفا رو هکی از رو نت دانلود کنه بعد رو سی دی رایت کنه و با قیمت ده دوازده تومن بندازه به مردم. دیگه خودت باید فهمیده باشی که هر جایی دلال جماعت وارد شد اون جا به خاک سیاه نشست. هر کس دوست داره بیشتر در این باره بدونه میتونه پادکست های امیرحسین فصیحی رو گوش بده.
2- بخش موبایل : این بخش 180 درجه با بخش پی سی فرق داره. در حال رشده و روز به روز هم داره بزرگتر میشه. بازیسازای ما تو این بخش دارن پا به پای بازار خارج جلو میرن. اما به خاطر تحریمها محدود شدن به بازار داخل و نتونستن از 100 درصد پتانسیلشون استفاده کنن. شما دست رو هر بازی موبایل موفق خارجی بزاری بازیسازای ما مشابهش رو در همون حد فنی و بصری ساختن. این نشون میده که ما از نظر دانش تو این حوزه کمبود نداریم. هزینه ای که پلیرهای ایرانی برا بازی موبایل میکردن در مجموع 100 میلیارد تومن بود که به 290 میلیارد تومن رسیده و بیشتر هم خواهد شد. حالا سهم بازیهای ایرانی از این 290 تا فقط 80 میلیارده و این نشون میده ما حتی تو همین بازار داخلی ایران هم کلی جا برای پیشرفت و رشد داریم. ( عکس
[تصویر:  Untitled.png]

و اما بحث قدیمی و کلیشه ای اما جذاب ذهنیت مردم نسبت به بازی و بازیسازی  4
ببین، هر پدیده جدیدی وارد ایران میشه اول مردم شروع میکنن به تخریبش. بعد زورشون نمیرسه و بهش عادت میکنن. بعد همونایی که تخریب میکردن میشن مصرف کننده ی پدیده جدید. بلااستثنا تو همه موارد این اتفاق افتاده. موسیقی، نوار، ماهواره و ... گیم هم از این قائده مستثنی نیست. 
حالا ذهنیت چطور شکل میگیره ؟ وقتی یه تفکری رو مدام مغزت دریافت کنه و محیط و نتایج هم اونو تایید کنه اون فکر تبدیل میشه به ذهنیت. حالا از قدیم الایام اینطوری بوده که دکتر و پزشک های یه جامعه همیشه سطح رفاه بالاتری از عموم مردم داشتن و مردم این موضوع رو مدام میدیدن یعنی براشون تکرار میشده. اینجا ذهن یه دودوتا چهارتای ساده میکنه با این مظمون که پس دکتر شدن مساوی است با پول و درآمد زیاد و اینجاست که ذهنیت شکل میگیره.
اینکه مردم میگن بازیسازی فلانه و اخه و پیفه بخاطر اینکه شخصی با عنوان بازیساز رو ندیدن دور و برشون که مثلا به موفقیت مالی بالایی رسیده و خونه لوکس داشته باشه و شاسی بلند سوار شه ! من یه مثال میزنم. یکی از بازیسازای خوب کشورمون که اکثرا تنهایی هم کار میکنه امیدصادقونده. سازنده بتلفیش و فندق. ایشون درآمد خیلی بالایی از بازیهاش داره. مثلا اونموقعی که حقوق اداره کار 1 میلیون بود، بازی بتلفیش تونسته بود در عرض یکی دو سال حدود 500 میلیون فروش کنه. یا بازی فندقشون که خیلی بیشتر از بتلفیش درآمد داشت.
حالا شما به من بگو، اگه امیدصاوقوند فامیل نزدیک شما بود و مثلا خانواده شما هر هفته موفقیتش رو میدیدن، آیا وقتی شما میگفتی میخوام بازیساز بشم پدر یا مادر شما مخالفتی میکردن ؟ نه ! اتفاقا هل ات هم میدادن به این سمت  4 ‌ 
الان منی که حقوقم فرضا 3-4 میلیونه از خدامه یه ماه جام رو با یه بازیساز که ماهی 30-40 تومن درمیاره عوض کنم. تو یه ماه داره اندازه یه سال من پول درمیاره  22
بحث کوچه بازار با واقعیت خیلی فرق داره. بخاطر شرایط اقتصادی ملت دنبال کاری هستن که با کمترین ریسک بتونه به پول برسونتشون. الان بری تو اتوبوس سوار شی بگی من یوتیوبر هستم هم بهت میخندن چون پدیده جدیدیه. ولی آیا درآمد یوتیوبر ها پایینه ؟ نه ! یوتیوبرای ایرانی که درآمد خوبی دارن. یوتیوبرای موفق خارجی که کاملا نونشون تو روغنه.
میخوام بگم مردم کوچه بازار معیار سنجش خوبی برا شغل های خلاقانه و جدید نیستن چون اصلا تو این فازا نیستن و ذهنیتشون با من و شما فرق داره.

خیلی طولانی شد امیدوارم بدرد کسی بخوره  21
مخلص همگی  4
  پاسخ

سپاس شده توسط: Master Badfar ، mostafanastary

موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  وینوس - خروجی آفلاین اندروید miladesign 476 263,311 1403/10/23، 02:18 عصر
آخرین ارسال: Tggi
Wink سوال در مورد تبلیغ بازی در تپسل _1515Team_ 2 1,964 1403/10/22، 08:05 عصر
آخرین ارسال: Tggi
  انتخاب رشته کامپیوتر M.Y 5 3,276 1401/4/11، 06:21 عصر
آخرین ارسال: M.Y